Nieuwsdetail Vink & Partners
Na UBS deelt ook Credit Suisse gegevens van Nederlandse zwartspaarders met de Nederlandse fiscus
In navolging op UBS (zie onze nieuwsberichten van 29 september 2015 en 17 december 2015) heeft de Nederlandse Belastingdienst nu ook gegevens opgevraagd van Nederlanders die een rekening aanhielden bij Credit Suisse. De Zwitserse Belastingdienst heeft inmiddels ingestemd met dit groepsverzoek om informatie. Dat melden FD en de Telegraaf.
De Nederlandse Belastingdienst heeft namen, adressen, rekeningnummers en saldo’s opgevraagd van Nederlanders die tussen 1 februari 2013 en 31 december 2014 een rekening aanhielden bij Credit Suisse met een saldo van tenminste € 1.500. Credit Suisse heeft de betreffende rekeninghouders vorige week ingelicht over de verplichte informatieverstrekking en hen gewezen op de mogelijkheid om daartegen bezwaar te maken bij de Zwitserse fiscus. In september 2015 had de Nederlandse Belastingdienst al dezelfde gegevens opgevraagd m.b.t. UBS. De verwachting is dat eenzelfde inlichtingenverzoek ook m.b.t. de andere Zwitserse banken, zoals Julius Bär en Sarasin, zal volgen.
Indien de buitenlandse tegoeden niet in Nederland zijn aangegeven, kan de Belastingdienst aan zwartspaarders een boete opleggen tot wel 300% van de na te vorderen belasting. Deze boete kan gematigd worden, indien tijdig gebruik wordt gemaakt van de inkeerregeling.
Onze advocaat-belastingkundigen beschikken over de benodigde expertise om een inkeer succesvol te verzorgen. Bovendien bent u bij een begeleiding van uw inkeer door de advocaat-belastinkundigen van Vink & Partners Legal and Tax verzekerd van geheimhouding. Advocaten hebben namelijk een wettelijke geheimhoudingsplicht en verschoningsrecht, waardoor u in alle vrijheid en vertrouwelijkheid met ons kunt overleggen. Mocht u vragen hebben ten aanzien van de inkeerregeling, dan kunt u vanzelfsprekend altijd contact opnemen met ons.
Door: Sjaron Vink